top of page
  • Forfatters billedeKim Østergaard

Hvad kigger I efter, hvornår er en virksomhed klar til investering

Opdateret: 27. maj 2022

Hver uge modtager vi mange henvendelser fra SaaS virksomheder. Det er super spændende dialoger, udfordrende at vurdere potentialet og tænke kreative løsninger. For det handler om, vi hos Mindturn kan tilføre den mængde af viden, der skal til, før virksomheden kan spire og gro. På en sund måde uden bare at brænde penge af.Rigtig mange virksomheder er slet ikke klar til, at modtage store investeringer. De ville blot brænde pengene af, sandsynligvis på en stor organisation, der også skal have løn den dag kassen er tom.

Hvornår er en virksomhed klar til en investering


Det er meget individuelt. Og det er ikke rigtigt et svar nogen kan bruge til noget.

Det er virksomheden når den har styr på processerne - for at bruge pengene. Altså er det for at booste salget, skal produktet have en fornuftig modenhed. Og der skal være en defineret marketingrolle. Med mindre det er for at styrke salg og markedsføring.

Den mest ulykkelige situation er, at alle pengene bruges for hurtigt, uden den ønskede effekt opnås, og founder eller founder teamet står akut og har behov for flere penge. Det stiller investor eller investorerne i en ALT for gunstig situation.


Regel nr 1 er, at du aldrig som founder må blive unødig presset. Det gør det meget vanskeligt, at fastholde det ultimative ejerskab af virksomheden. At bevare indflydelsen og selv kunne bestemme - langt hen af vejen.

Der er mere end 100 håndtag


Formålet med Mindturn er, at blive Danmarks bedste investor indenfor for lige netop SaaS, abonnement og B2B.

For det handler om den værdi vi kan tilføre, at kunne gøre din virksomhed moden til at kunne vokse sig sund, stor og stærk. For kun gennem relevans har vi en berettigelse.


Alene finansielt findes der mange håndtag. Hvem siger investor penge er de mest fornuftige at drive virksomhed for. De kan være ekstremt dyre. Tænk hvis du ejer 15-20% af din virksomhed når den skal sælges. Du sælger den for 100 millioner DKK - og ender med 15-20 for lad os sige 10 års benhårdt arbejde.


Havde du valgt en strategi om at belåne din vækst i ARR (årlig værdi af abonnementerne), med en bank der forstår SaaS som partner. Toppet op af Vækstfonden og Mindturn. Så havde du sikkert selv siddet med 60-70% af virksomheden. Og var reelt blevet uafhængig økonomisk.


Det er den model vi gerne vil hjælpe din virksomhed med. Vi kalder den for Mindturn modellen.

Kontakt os for at høre mere


Foruden de forskellige finansielle håndtag, er der naturligvis alle dem der vedrører udvikling, drift, afsætning og trimning af din virksomhed. Og mange andre områder hvor du som founder - mangler en erfaren ligesindet at sparre med.

Vi har selv stået der. Er lykkedes gennem hårdt arbejde; og har solgt vores SaaS virksomhed.

Skriv til Kim Østergaard, der er Founding partner hos Mindturn, på kim@mindturn.com eller ring direkte på mobil 42 555 555.

Det koster kun almindelig høflighed.


161 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page