top of page
  • Forfatters billedeKim Østergaard

Trim din SaaS i sommerferien

Med fare for at få på puklen, for at opfordre dig til at arbejde i sommerferien, vover jeg alligevel det ene øje. Og naturligvis er det vigtigt at holde ferie - også som selvstændig SaaS iværksætter. Men, og nu kommer mit men, brug en uge fra uge 26-32, hvor de fleste virksomheder kører lidt tomgang, på at kigge din egen virksomhed efter i sømmene.


Jeg sagde IKKE, at du skulle undgå selv at holde ferie. Men blot bruge noget af sommerferieperioden, på at trimme din virksomhed og gøre den klar til det vilde Q3 (tredje kvartal). Det vigtigste for din SaaS virksomhed er at ARR udvikler sig bedst muligt. Og for langt de fleste SaaS virksomheder er Q3 det vigtigste.Du skal trimme det vigtigste først


Og hvad er så det vigtigste at trimme i min virksomhed tænker du måske. Det er ganske enkelt, du tager blot din passionsliste (forklares om lidt) i omvendt rækkefølge. Altså hvad interesserer dig MINDST. Og så tilsætter du dine kompetencer, også i omvendt rækkefølge, så har du svaret på hvad der skal trimmes først.


Hvis du også tilsætter virksomhedens pains, altså hvilke områder brokker kunderne og supporten sig mest over, så begynder dit billede af virkeligheden at nærme sig. Gå til sidst ind i økonomi, eller spørg din revisor, hvor skoen trykker mest set med deres øjne, så er jeg overbevist om du har svaret for, hvad der skal trimmes henover sommeren.


Er det bare det?


Nej ikke helt, men du vil være godt undervejs ved, at angribe de områder du ikke elsker først. For sjovt nok er de områder, der ikke interesserer dig, også de områder du er dårligst til - og dem du forsømmer mest i virksomheden.


Men sommerperioden skal naturligvis ikke kun anvendes på pligtopgaverne. Du skal også skue fremad, kigge på om dit skib sejler i den rigtige retning, vurdere om der er isbjerge i farvandet (skal opgaverne) og tegne kursen for det næste halve år.


Med andre ord skal du også arbejde på strategien for virksomheden. Udvikler I de rigtige løsninger, har I den rigtige balance mellem fejlrettelser, funktionsudvidelser og nyudvikling. Hvad med salgs- og marketingsstrategien. Målretter i skytset mod den rigtige ICP (de rigtige potentielle kunder), hvad med balancen mellem content marketing og betalt annoncering. Har i en strategi for inbound leads og hele salgsprocessen - og den funnel der er så essentiel.
Hvad koster en kunde?


Den sunde udvikling af din virksomhed er baseret på en CAC i balance. For uden tilgang af nye kunder, vil din virksomhed stille og roligt være under afvikling. Med mindre du naturligvis har monopol - og dine kunder er lovmæssigt forpligtiget til at anvende dine services. Det er heldigvis de færreste forundt.


En ting der er sikkert; du vil have churn i din virksomhed. Altså kunder der forlader butikken. Churn må bare ikke være for høj, og slet ikke højere end tilgangen af nye kunder. Det har jeg skrevet meget mere om i artiklerne om CAC og churn.


De tre do’s jeg altid bruger


Det kan være så vanskeligt at prioritere arbejdsindsatsen. Og din virksomhed vil altid være i spændet mellem at mangle ressourcer, kunder eller penge. Bare helst ikke for ofte 2 af tingene samtidigt og aldrig 3 på samme tid. Så vil du være i store problemer og sejle direkte mod afgrunden.I min tankegang kan alt lade sig gøre. Intet er umuligt, det handler om at finde smarte veje gennem anvendelsen af min passion for netop den virksomhed, de fagområder, som jeg beskæftiger mig med. Der er dog 3 helt grundlæggende ting som jeg kalder for mine do’s - altså områder der er essentielle at huske/gøre for mig:

  • Du må ikke være grådig

  • Du skal levere god kundeservice

  • Du må ikke oversælge dit produkt eller din ydelse

Sagt med andre ord, du skal levere god value for money, hjælpe kunderne godt i gang og yde løbende support, hjælp og sparring. Vær ærlig om din platform, dit produkt og din ydelse. Der må gerne være lidt ‘vi er der lige om lidt’, når du sælger løsningen til potentielle kunder. Det må bare ikke være så langt ude i fremtiden, at det bider dig i numsen. At kunderne når at opdage du ikke havde det lovede klar.


Det bedste er at sætte realistiske deadlines for udvikling. Sig til kunderne, det arbejder vi på; det er færdigt om 2 måneder. Det er langt bedre, end at stikke den potentielle kunde en plade. Det slår skår i din og virksomhedens troværdighed.Vi har skrevet dedikerede blogposts om de fleste af emnerne, følg linket i teksten ovenfor. Eller drop en linje på kim@mindturn.com og få hjælp til at komme videre.
156 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page